1. Generalităţi

1.1.  Acest regulament se aplică participanţilor la MARATONUL TARNAVEI 2018 24-25 August, desfasurat la Tarnaveni si zonele limitrofe.
1.2.  Organizatorul evenimentului este Asociatia Tarnaveni Cycling
1.3.  Maratonul Tarnavei este un concurs de tip Cross Alergare şi Bike Maraton, fiind deschis tuturor atletilor si bicicliştilor amatori, începători, sau avansaţi precum şi celor profesionişti, care au o minima pregatire fizica si tehnica
1.4.  Sunt admise biciclete de tip mountain-bike pentru MT
1.5.  Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau prin înregistrare la faţa locului.
1.6.  Prin semnarea formularului de înscriere, fiecare participant:
–  declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la.Maratonul Tarnavei 2018, precum şi regulamentul competiţional
–  îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare a evenimentului, sub forma de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. in mod gratuit şi necenzurat;
1.7.  Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza înregistrarea şi participarea în cursă  a unui concurent, din motive obiective.
1.8 Copii cu varsta intre 14-17 ani au nevoie ca formularul Decaratie pe Propia Raspundere trebuie sa fie semnat de unul dintre parinti, sau un tutore .!
1.9 Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi orice imagine sau filmulet video de la Maratonul Tarnavei 2016, in scopuri publicitare si de promovare a evenimentului.

  1. Obligaţiile participanţilor

2.1.  Participarea la Maratonul Tarnavei  se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a aptitudinii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală, precum şi a stării tehnice a echipamentului fiecărui participant.
2.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la realizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces  sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului.
2.3.  Fiecare participant, indiferent de modul de înscriere, trebuie să semneze la preluarea numărului de concurs, o declaraţie de responsabilitate, prin care îşi asumă riscurile ce pot rezulta din participarea la Maratonul Tarnavei 2018 . Este recomandat ca participanţii să dispună de asigurare în caz de accidente valabilă pentru competiţii sportive.
2.4. Purtarea unei căşti de protecţie este obligatorie pe toată durata desfăşurării concursului la concursul de MTB. Refuzul purtării unei căşti de protecţie pe durata competiţiei atrage descalificarea.
2.5.  Participanţii au obligaţia de a asculta şi de a respecta indicaţiile/instrucţiunile organizatorului şi a personalului de concurs.
2.6. Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face la faţa locului, înaintea desfăşurării concursului în intervalul orar prevăzut de către organizator. Pachetul de înscriere nu poate fi expediat prin poştă în avans.
2.7.  Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant, dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate, este sub efectul substanţelor halucinogene  sau este în stare de slăbiciune, epuizare fizică sau psihică.
2.8.  Concurenţii înscrişi vor avea obligatoriu biciclete tip „mountain-bike”.

  1. Taxa de participare

3.1  Înscrieri și validarea înscrierilor: Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere. După completarea formularului, persoana înscrisă va primi un email de confirmare a înscrierii.
3.2 Atenţie: înscrierea devine activă numai după achitarea taxei de înscriere. Termenul de plată a înscrierii este de 5 zile lucrătoare de la data înscrierii pe site. În caz de neplată înregistrarea de pe site se va șterge în mod automat.
3.3 Taxa de participare se poate achita prin transfer bancar, sau la faţa locului.
3.4 Taxa de participare se va plati in contul Asociatiei Tarnaveni Cycling RO66BTRLRONCRT0294398901 deschis la Banca Transilvania (BT) Agentia Tarnaveni cu Mentiunea Maraton 2018 Trail Running sau Maraton 2018 MTB!
3.5. Plata prin transfer bancar se poate achita pănă în data de 20.08.2018.Ora 23;00
3.6. Înregistrările online se deschid la data şi ora prevăzută de organizator pe site-urile evenimentului: www.tarnavenicycling.ro sau www.facebook.com/tarnavenicycling si se incheie in data de 20.08.2018, ora 23:00.
3.7. Pachet Economic Taxa 40 lei/persoana in cazul înscrierii şi plăţii prin transfer bancar, efectuată  în perioada: 20.05.2018 – 19.06.2018
3.8 Pachet Standard Taxa 50 lei/persoana în cazul înscrierii şi platii prin transfer bancar pana in data de 20.06.2018 – 19.07.2018 ora 23:00

3.9 Pachet Standard PLUS Taxa 60 lei/persoana în cazul înscrierii şi platii prin transfer bancar pana in data de 20.07.2018 – 20.08.2018 ora 23:00

3.10 Pachet la fata locului 80 lei/ in cazul înscrierii la fata locului in zilele 24-25.08.2018
3.11. Pentru  Pensionari Inscrierea este GRATUITA la ambele Evenimente, daca inscrierea  s-a facut online pe siteul tarnavenicycling.ro, la fata locului toti participantii platesc taxa de participare de 80 lei
3.12.  În caz de neprezentare la start, abandon, retragere din orice motiv taxa de participare nu se returnează.
3.13.  În cazul anulării competiţiei în caz de forţă majoră sau din motive care nu depind de organizator, taxa de înscriere nu se returnează. Organizatorul nu va suporta în nici un fel costurile adiacente  (transport, cazare, masă, etc.) ale participanţilor.

  1. Categorii şi clasament

4.1.  Participanţii se pot înregistra în următoarele categorii:
Feminin
Masculin:
14-17 ani
18-29 ani
30-39 ani
40-49 ani
50 + ANI

  1. Proceduri de concurs

5.1.  Şedinţa tehnică
O şedinţă tehnică va fi ţinută pentru toţi participanţii în ziua startului. În cursul şedinţei tehnice participanţii vor fi informaţi asupra traseului, porţiunilor periculoase, eventualelor modificări, precum şi a regulilor de comportament pe care participanţii sunt obligaţi să le respecte. Şedinţa tehnică va fi ţinută de directorul de concurs iar prezenta participanţilor este obligatorie.
5.2.  Cronometrajul Chip Timing
Cronometrarea se face la secundă, cu ajutorul unui sistem electronic bazat pe chip-uri. Fiecare participant va purta un chip personalizat, acesta nu este transmisibil. Este responsabilitatea participanţilor de a monta corect numarul de concurs (care conţine şi cipul de cronometrare) în poziţia indicată în instrucţiuni.
5.3.  Numărul de concurs
a) Preluarea numărului de concurs şi a pachetului de înscriere se face personal, pe baza unui act de identitate  în locul şi orele stabilite de organizator, conform informaţiilor publicate pe site.
b) Numărul de concurs trebuie montat pe ghidon in cazul bicicletelor si pe tricou in zona pieptului in cazul atletilor şi trebuie să fie vizibil din faţă pe tot timpul concursului.
5.4.  Startul se va da la data şi ora stabilită de organizator şi anunţată pe site-urile competiţiei. Localizarea zonei de start va fi publicată pe pagina oficială. Ora: 10:00 am
5.5.  Retragerea din concurs/Abandon
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident, se poate face doar la punctele de control sau zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu doreşte să continuie concursul, are obligaţia să se deplaseze până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde se consemneaza retragerea sa, păstrându-şi numărul de concurs, dar fără cip de cronometrare.
b) Concurenţii care se deplasează mai încet au obligaţia de a fi atenţi pentru a face loc celor care vin din spate , doresc şi pot să îi depăşească. Nu pedalaţi agresiv! Respectaţi concurenţii mai lenţi!
c) În caz de pană, reparaţii, căzătură, accidentare etc. traseul de concurs trebuie eliberat cât mai repede pentru a face posibilă trecerea celorlalţi concurenţi sau a echipelor de salvare.

  1. Protecţia mediului înconjurător

6.1.  Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, inclusiv  bidoane, flacoane, tuburi gel, ambalaje în orice loc de pe traseu în afara celor amenajate sau la punctele de control, cei care nu respectă această regulă vor fi descalificaţi.

  1. Echipament obligatoriu

7.1.  Următoarele echipamente sunt obligatorii pentru fiecare participant care va fi prezent la start: cască de protecţie(Bike Maraton) număr de concurs care conţine cipul de cronometraj (pus la dispoziţie de către organizator).
7.2. Bicicleta în stare bună de funcţionare.(Bike Maraton)
7.3. Recomandam utilizarea recipientelor pentru pastrarea lichidelor pe traseul de concurs intre punctele de alimentare.

  1. Penalizări/Descalificări

8.1.  Nerespectarea regulilor de protecţia a mediului, aruncarea deşeurilor de orice fel în afara zonelor special amenajate,  atrag descalificarea  concurentului.
8.2.  Neacordarea priorităţii participanţilor mai rapizi, comportamentul agresiv, atrage descalificarea concurentului.
8.3.  Lipsa/neutilizarea echipamentului obligatoriu, atrage descalificarea  concurentului.
8.4.  Abaterea de pe traseul stabilit in vederea scurtării/uşurării traseului,  determină descalificarea concurentului.
8.5.  Lipsa de respect pentru ceilalţi concurenţi şi spectatori, determină descalificarea concurentului.
8.6. Utilizarea unui alt mijloc de transport în timpul cursei, în afara bicicletei, determină descalificarea concurentului.
8.7.  Limbajul  vulgar şi comportamentul  nesportiv, determină descalificarea concurentului.
8.8.  Nerespectarea indicatiilor personalului organizator  atrage descalificarea concurentului.

  1. Reclamaţii/Contestaţii

9.1 Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris comitetului de concurs, în decurs de 15 min. de la finish-ul oficial.
9.2. Modificarea traseului, alte decizii privind desfăşurarea concursului
9.3.  Organizatorul poate modifica oricând  traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura în condiţii de siguranţă.
9.4.  Toate deciziile vor fi luate de comitetul de concurs sau de directorul de concurs.
9.5.  Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site, a regulamentului sau a programului, etc. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor cu minim 3 zile înaintea concursului,  sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs.